office(at)mindeducation(dot)ro

Consultanță companii

Consultanță psihologică companii

Ce înseamnă munca dincolo de siguranța financiară, statutul sau resursele pe care le obții? Este ea în acord cu propriile tale valori și viziunea ta asupra vieții? Își aduce bucurie, liniște și împlinire? Cum te simți alături de colegii tăi? Ai încredere în ei și în tine? Munca are multe semnificații: uneori acoperă nevoi emoționale profund neîmplinite, alteori ne aduce echilibrul interior și este în acord cu ceea ce suntem și ce ne dorim de la viață.

Avem convingerea că propriile noastre vulnerabilități se exprimă și în relația cu munca și în relațiile cu colegii. Neîncrederea, suspiciunea, abandonul, respingerea sau subjugarea, îndreptățirea sau perfecționsimul, deprivarea și dependența – pe toate le putem observa în aceste relații. Lipsa de conștientizare are consecințe atât de nesănătoase asupra noastră, asupra relațiilor cu colegii și familia noastră. Avem nevoie și la muncă de atenție, apreciere, recunoaștere, granițe sănătoase, autonomie și de stare de bine. Nu este nevoie să supraviețuim muncii doar pentru că avem de plătit rate la casă, sau pentru că credem că nu mai avem alte opțiuni. Relațiile la muncă unde oamenii nu se simt în siguranță devin relații abuzive, și se exprimă prin îndreptățire, comportamente pasiv-agresive, critică și control, sau sacrificiu și subjugare, manipulare și agresiune. Cu toții avem o contribuție și un prim pas este să ne asumăm această contribuție și să facem schimbări. Lipsa de cooperare și cultura individualismului sunt consecințele acestei neîncrederi. Fiecare pentru el și cam atât.

Serviciile pe care le-am dezvoltat promovează și susțin sănătatea emoțională la locul de muncă – un spațiu în care petrecem atât de mult timp și care ne influențează profund siguranța și încrederea în noi și starea de bine. Ceea ce oferim, prin sesiunile de consiliere și psihoterapie, este un sprijin direct dedicat angajaților care se confruntă cu depresia, anxietatea, burnout-ul și oboseală cronică, dar și în cazurile de relații nesănătoase cu colegii.

Viziunea pe care am dezvoltat-o asupra serviciilor Mind Education Health este, de asemenea, în acord cu credința în relații sănătoase nu numai la muncă, ci și acasă, cu prietenii, cu familia și copiii. Nu cred că este posibil să ai o bună relație la locul de muncă, însă proastă cu soția sau soțul. Valabil și invers. Vulnerabilitățile și sensibilitățile noastre se exprimă în toate relațiile, în forme diferite, însă efortul într-o zonă a relațiilor, cum este munca, îți poate îmbunățăți relațiile cu prietenii și familia – pentru că te observi, înțelegi, reflectezi și îți înțelegi contribuția. Și schimbi. Pentru a-ți fi bine ție, alături de cei dragi și alături ce cei care îți împărtășesc viziunea despre viață și relații.

Pentru că avem credința în cunoaștere, am dezvoltat o serie de training-uri și workshop-uri ce au la baza relațiile sănătoase, bunăstarea, împărțite în 4 direcții importante pentru noi.

  1. Relații sănătoase la locul de muncă: ce înseamnă conversațiile dificile cu colegii, cum primim și dăm feedback, cum recunoaștem și răspundem comportamentelor dificile – manipularea, criticismul, îndreptățirea, comportamentul pasiv-agresiv, solicitarea exagerată de confirmări, amânarea și evitarea, agresivitatea, cum construim relații de încredere cu colegii.
  2. Relații sănătoase în familie și cu copiii, prin workshop-uri pentru părinți pe diverse teme de interes pentru ei – părinte conștient, disiplinare fără pedeapsă, cum ne creștem fetele, cum ne creștem băieții, adolescența, rivalitatea dintre frați, copii încrezători și autonomi.
  3. Susținerea și sprijinul relațiilor conștiente și sănătoase de cuplu prin sesiuni și workshop-uri despre provocările traiului în doi – ce înseamnă o relație de iubire sănătoasă, cum depășește cuplu momentele de criză, menținerea și regăsirea pasiunii și bucuriei în cuplu, diferențele de gen în cuplu, reconcilierea diferențelor.
  4. Cum să fii bine cu tine implică o serie de workshop-uri care au ca scop îmbunățățirea stării de bine prin abordarea unor teme specifice: ce ne influențează starea de bine și cum ne putem recâștiga controlul asupra stării noastre de bine, reziliența emoțională și compasiunea.