office(at)mindeducation(dot)ro

Raul Lupaș

Raul Lupaș

Psiholog clinician al Mind Education Health, a absolvit Facultatea de Psihologie și Facultatea de Științe Economice din cadrul UBB Cluj Napoca, cu specializare în Afaceri Internaționale, studii masterale în Psihologia sănătății publice și clinice, Psihoterapia Cognitiv Comportamentală și Terapia Schemelor.

Raul a lucrat timp de zece ani în domenii precum marketing, management, fonduri europene, relații internaționale, a participat la conferințe naționale și internaționale din sfera psiho-socio-culturală și a fost reprezentant național al Centrului de Informare Rotaract Europa. Experiența profesională l-a ajutat să înțeleagă semnificația și valoarea relațiilor și l-a motivat să se dezvolte în domeniul psihoterapiei și al promovării sănătății mentale și emoționale. Este interesat în a sprijini companiile și instituțiile în a-și dezvolta programe de well-being, cu integrarea diferențelor culturale și interindividuale. Pe de altă parte își dorește să sprijine procesul de evoluție și transformare a oamenilor, atât în viața lor personală cât și profesională, prin consiliere și terapie individuală, de cuplu și familie.

În timpul facultății a fost unul dintre organizatorii Săptămânii Educației Sexuale la Cluj, luând parte la procesul de aprofundare a cunoștințelor în materie de psihobiologie și sănătate sexuală, prin organizarea de workshopuri, prelegeri, biblioteci vii și standuri informative. Consideră că educația sexuală reprezintă un element central în formarea propriei identități, protejează împotriva situațiilor nedorite și contribuie la evoluția abilităților de îngrijire fizică și emoțională, influențează încrederea în sine și procesul de luare a deciziilor, toate acestea având un impact pozitiv asupra calității vieții.

Psihoterapia înseamnă pentru el un spațiu de siguranță și încredere, în care fiecare dintre noi avem șansa să recăpătăm coerență asupra propriei vieți. Prețuiește libertatea de exprimare și consideră că diversitatea și particularitatea oamenilor sunt elemente care nuanțează frumusețea vieții. Are convingerea că primul pas este să te descoperi pe tine și să întelegi lumea din jurul tău prin prisma unor valori precum onestitate, pace, armonie, transparență, echilibru, iubire.

raul@mindeducation.ro