Depresia este una dintre cele mai frecvente dificultăți și tulburări emoționale pe care o trăim, alături de anxietate. A înțelege care sunt cauzele ei, cum o putem recunoaște și cum ne putem reconecta și revitaliza, regăsi bucuria și sensul de a trăi este o practică esențială pentru starea noastră de bine. Depresia are mai multe forme, poate fi un răspuns la abandon sau deprivare, la perfecționism și frica de respingere sau apare atunci când resursele noastre emoționale și mentale sunt reduse și stresul sau disconfortul trăit devine de negestionat. Experiența mea personală cu depresia a fost una dureroasă după nașterea primului copil și, în forme mult mai ușoare, simt și știu că se activează în situații de stres intens și oboseală. Rutinele sănătoase zilnice, meditația, înțelegerea propriei minți și reconectarea cu cei dragi mă ajută să previn intensificarea disconfortului și riscul de depresie.

În acest workshop care face parte din programul Practica Stării de Bine, voi vorbi despre cauzele depresiei, mai ales a celor psihologice, dar nu numai, și o înțelegere a ceea ce previne depresia, ceea ce ne menține sănătatea mentală în viața de zi cu zi și cum gestionăm momentele când trăim depresia. Cursul este și pentru cei care au un partener, membru al familiei sau prieten care a trăit sau trăiește un episod depresiv, cum să-l înțelegeți, cum să faceți față disconfortului d-voastră și lipsei lui de disponibilitate, cum îl puteți sprijini. Din păcate, stigma asociată cu depresia face ca multă lume să ceară ajutor când suferință se adâncește, însă recunoașterea semnelor timpurii și prevenția ne pot salva de multă suferință.

Așadar, vă invit cu drag la acest workshop să vorbim despre depresie!

Cine susține workshop-ul? Domnica Petrovai, psiholog psihoterapeut, fondatoarea Clinicii Mind Education Health și a Școlii pentru Cuplu.

Când? 29 Iunie 2019, între orele 10.00 – 13.00.

Unde? la sediul Mind Education Health, București, sector 2, str. Fabrica de Glucoză nr. 9 B, bloc B, scara A, apartament 102. (Sediul se află la 3 minute de stația de metrou Pipera, în blocul de lângă Worldclass și având Random Goodies la parter, respectiv în blocul următor după Mega Image. Chiar în fața scării este un spațiu în aer liber amenajat pentru copii. Până la etajul 1 se urcă cu liftul.)

Costuri: 150 lei/persoană. Dacă vii împreună cu partenerul tău, plătiţi amândoi 200 lei.

Confirmarea înscrierii se face după achitarea integrală a taxei de participare prin virament bancar în contul deschis la Banca Transilvania, titlular Petrovai Domnica & Asociatii – Societate Civilă Profesională de Psihologie, CIF: 40052173, cu nr. RO04BTRLRONCRT0451023201 (LEI), cu mențiunea „Stare de bine”.

Pentru înscrieri, completează formularul

Pentru a ne putea organiza mai bine, te rugăm să ne trimiți dovada plății la adresa de email ruxandra@mindeducation.ro Dacă ai alte întrebări, scrie-ne la aceeași adresă de mail sau la domnica@mindeducation.ro

Vă aștept cu mult drag,

Domnica

***

NOTĂ: Dacă nu mai puteți participa la evenimentul la care v-ați înscris și pentru care ați plătit deja taxa de participare, vă punem la dispoziție următoarele opțiuni:

1.    Puteți trimite pe altcineva în locul dvs. Motiv pentru care vă rugăm să ne anunțați prin email cu cel puțin 24 ore înainte de eveniment, în care să ne transmiteți numele complet și adresa de email ale noului participant.

2.    Puteți transfera o singură dată taxa plătită în contul unui alt eveniment viitor, care va avea loc nu mai târziu de 3 luni de la data evenimentului la care nu ați putut participa. Dacă ulterior confirmării transferului nu veți putea participa nici la evenimentul către care ați cerut transferul, atunci puteți alege opțiunea 1 (să trimiteți pe altcineva în locul dvs.) sau taxa se reține în proporție 100%, fără a mai putea fi transferată sau restituită. Vă rugăm să ne anunțați intenția dvs. de a opta pentru această opțiune, prin email, cu cel puțin 3 zile calendaristice înainte de eveniment.

3.    Puteți solicita restituirea taxei:

  • cu cel puțin 8 zile calendaristice înainte de eveniment: vă vom returna 100% din taxa de participare;
  • cu cel mult 7 zile calendaristice și cel puțin de 12 ore înainte de eveniment: vă vom returna 50% din taxa de participare.

În cazul în care nu ne transmiteți opțiunea dvs. în termenele menționate mai sus, taxa va fi reținută 100%.