Foto credit: Proiect Iubiri Urbane https://www.instagram.com/natalia_stolt/

A fi vulnerabil și intimitatea în cuplu sunt o mare provocare, cu atât mai mult cu cât mulți dintre noi am trăit cu frica de disconfort asociată cu critica, respingerea sau abandonul. Și uneori ne este greu să fim alături unul de celălalt când trăim disconfort sau ne simțim vulnerabili. Însă atunci avem cea mai mare nevoie unul de celălalt, atunci clădim încredere și siguranță sau menținem detașarea și judecata unul față de celălalt. Creștem atât de mult în disconfort chiar și prin conflicte dacă avem înțelepciunea și abilitățile să ne înțelegem propria contribuție în loc să dăm vina pe partener, să ne înțelegem propriile „lecții” și nevoi de dezvoltare. Critica față de propria persoană și blamarea celuilalt sunt reacții de protecție față de vulnerabilitate, și ne de-conectează de propriile nevoi, chiar dacă avem sentimentul că prin analize personale am înțeles ce s-a întâmplat într-o ceartă sau conflict.

Chiar dacă în cuplu cei doi trăiesc frica de conflict sau conflictul este asociat cu o amenințare față de relație sau se protejează prin ignorarea tensiunilor din relație, vestea bună este că atunci când știm cum să avem conversațiile dificile și ce înseamnă ele de fapt, cuplul evoluează și fiecare dintre cei doi câștigă o mai bună înțelegere și conștientizare a propriilor nevoi, sensibilități și provocări personale. Conflictele nerezolvate, ignorate sau amplificate duc la agresiune și violență în cuplu, și prin agresiune înțeleg ignorarea nevoilor personale și ale partenerului, criticism, îndreptățire, victimizare, sacrificiu și subjugare. Pierderea dorinței sexuale și lipsa bucuriei în doi, distanță fizică și emoțională. Multe cupluri au aceleași certuri sau sfârșesc prin a se distanța unul de celălalt în același mod, fără să aibă abilitățile de a rupe această reîntoarcere în dezamăgire și suferință. Putem învăța să ne înțelegem unul pe celălalt când ne este greu fără să fie despre reproș, critică și învinovățire.

Workshop-ul oferă cuplurilor instrumentele de care au nevoie pentru a depăși momentele de tensiune create de incompatibilitățile sau diferențele dintre cei doi sau de mecanismele de protecție în momentele de vulnerabilitate. În completarea workshop-ului, cuplurile care își doresc pot beneficia de câte o consultație individuală și una de cuplu pentru a avea un sprijin în acest proces al evoluției personale și a cuplului. Costurile consultațiilor sunt suplimentare.

Cine susține workshop-ul? Delia Lungu – psihoterapeut de familie şi de cuplu, colaborator al Şcolii pentru Cuplu.

Când? 10 octombrie 2019, între orele 18.00 – 21.00.

Unde? la sediul Școlii pentru Cuplu / Mind Eucation Health, București, sector 2, str. Fabrica de Glucoză nr. 9B, scara CA, etaj 2, apartament 202. (Sediul se află la 3 minute de stația de metrou Pipera. La parterul blocului găsiți un magazin Mega Image, iar intrarea în scară se face prin spatele magazinului Mega Image. Până la etajul 2 se urcă cu liftul.)

Costuri: 250 lei/cuplu

Confirmarea înscrierii se face după achitarea integrală a taxei de participare prin virament bancar. Mai multe detalii despre confirmarea locului și plată vei primi pe email de la colega noastră Ruxandra Pop – ruxandra@mindeducation.ro – după ce vei completa formularul de mai jos.

Pentru înscrieri, completează formularul.

Vă aștept cu drag,

Delia

***

NOTĂ: Dacă nu mai puteți participa la evenimentul la care v-ați înscris și pentru care ați plătit deja taxa de participare, vă punem la dispoziție următoarele opțiuni:

1. Puteți trimite pe altcineva în locul dvs. Motiv pentru care vă rugăm să ne anunțați prin email cu cel puțin 24 ore înainte de eveniment, în care să ne transmiteți numele complet și adresa de email ale noului participant.

2. Puteți transfera o singură dată taxa plătită în contul unui alt eveniment viitor, care va avea loc nu mai târziu de 3 luni de la data evenimentului la care nu ați putut participa. Dacă ulterior confirmării transferului nu veți putea participa nici la evenimentul către care ați cerut transferul, atunci puteți alege opțiunea 1 (să trimiteți pe altcineva în locul dvs.) sau taxa se reține în proporție 100%, fără a mai putea fi transferată sau restituită. Vă rugăm să ne anunțați intenția dvs. de a opta pentru această opțiune, prin email, cu cel puțin 3 zile calendaristice înainte de eveniment.

3. Puteți solicita restituirea taxei:

cu cel puțin 8 zile calendaristice înainte de eveniment: vă vom returna 100% din taxa de participare;
cu cel mult 7 zile calendaristice și cel puțin de 12 ore înainte de eveniment: vă vom returna 50% din taxa de participare.
În cazul în care nu ne transmiteți opțiunea dvs. în termenele menționate mai sus, taxa va fi reținută 100%.