Mindfulness este un program dedicat celor care doresc să își îmbunătățească calitatea vieții, să devină mai conștienți de sine și de cei din jur, să trăiască cu bucurie și semnificație. Într-o lume aflată într-un proces profund de transformare, îngreunat de mulți distractori care ne predispun la deconectare și confuzie, Mindfulness este o abilitate umană, care creează contextul mental și emoțional necesar obținerii unei stări de bine crescute.

De ce? Mindfulness înseamnă prezență și conștientizare. Alături de partener sau parteneră, colegi, prieteni, în relație cu propria persoană, cu nevoile și țelurile personale și colective.

Este general acceptat faptul că una dintre cele mai semnificative modalități de îmbunătățire a sănătății mentale și emoționale în zilele noastre este practicarea tehnicilor de tip mindfulness. Alături de îmbunătățirea controlului asupra propriei minți, practica promovează echilibrul în viața personală și profesională. Procesul este unul la care fiecare dintre noi are acces, deoarece modul în care gândim sau răspundem unor situații concrete, limitele pe care le stabilim și alegerile pe care le facem sunt în controlul fiecăruia. A fi prezent, atent la realitate, și nu la interpretările pe care le face mintea, scade semnificativ reactivitatea la ce se întâmplă în jur. Mindfulness crește capacitatea de reglare a emoțiilor, un proces esențial mediului complex în care trăim.

Studiile de specialitate ne arată faptul că tulburările emoționale, precum depresia, sunt printre principalele forme de dizabilitate la nivel mondial. Mindfulness este utilizat azi cu succes în tratarea depresiei și anxietății, precum și a altor tulburări psihologice. Este bine cunoscut și documentat impactul practicilor mindufulness în reducerea stresului, creșterea rezilienței, creșterea performanței și a creativității, precum și gestionarea eficace a mediului în continuu proces de schimbare. Nu în ultimul rând Mindfulness are un efect semnificativ în îmbunătățirea relațiilor, prin promovarea pozitivă a conexiunilor sociale, înțelegerea și acceptarea diferențelor, promovarea empatiei și a compasiuni.

Cum se va desfășura? Programul este compus din 4 workshopuri construite ca un întreg, integrând teme relevante psihologie, neuroștiințe, medicină și sănătate mentală.

Ce învăț? Temele abordate pe parcursul programului sunt:
– Relația dintre minte și corp,
– Practici de conștientizare a corpului, senzațiilor, emoțiilor și gândurilor,
– Atenția și prezența în situații provocatoare de viață. Mindful conflict,
– Experimentarea meditației ghidate pentru respirație, conectare cu corpul, recunoașterea senzațiilor,
– Conștientizarea emoțiilor și auto-reglare emoțională,
– Auto-compasiunea și compasiunea, recunoștință, iertare,
– Relații de tip mindful. Ce înseamnă să fii prezent în relații,
– Mindfulness la locul de muncă.

De asemenea programul este construit în așa fel încât cultivarea unei practici zilnice individuale, formală și informală, să devină o obișnuită pe termen lung, parte din stilul de viață.

Cine susține workshop-ul? Raul Lupas, psiholog clinician și psihoterapeut și Alina Lupeș, trainer certificat în meditație mindfulness de către The Power of Awareness Training de Awareness Training Institute în asociație cu The Greater Good Science Center de la University of California, Berkeley. Ambii lucrează în cadrul Clinicii Mind Education Health și Școala Pentru Cuplu.

Când?
Workshop 1: 24 Octombrie 2019, între orele 18:00 – 21:00
Workshop 2: 7 Noiembrie 2019, între orele 18:00 – 21:00
Workshop 3: 21 Noiembrie 2019, între orele 18:00 – 21:00
Workshop 4: 28 Noiembrie 2019, între orele 18:00 – 21:00

Unde? la sediul Mind Education Health, București, sector 2, str. Fabrică de Glucoză nr. 9B, scară CA, etaj 2, apartament 202. (Sediul se află la 3 minute de stația de metrou Pipera. La parterul blocului găsiți un magazin Mega Image, iar intrarea în scară se face prin spatele magazinului Mega Image. Până la etajul 2 se urcă cu liftul.)

Costuri: 150 lei/persoană, adică 600 lei întreg programul. Plata se face integral sau în două rate de câte 300 lei, prima rată prin confirmarea înscrierii, iar a doua rată până la a treia întâlnire.

Confirmarea înscrierii se face după achitarea integrală a taxei de participare prin virament bancar. Mai multe detalii despre confirmarea înscrierii și plată vei primi pe email de la colega noastră Ruxandra Pop – ruxandra@mindeducation.ro – după ce vei completa formularul de mai jos.

Pentru înscrieri, completează formularul

Dacă ai întrebări, scrie-ne la adresele de mail alina@mindeducation.ro sau raul@mindeducation.ro

Te așteptăm cu drag,
Alina și Raul

***
NOTĂ: Dacă nu mai puteți participa la evenimentul la care v-ați înscris și pentru care ați plătit deja taxa de participare, vă punem la dispoziție următoarele opțiuni:

1. Puteți trimite pe altcineva în locul dvs. Motiv pentru care vă rugăm să ne anunțați prin email cu cel puțin 24 ore înainte de eveniment, în care să ne transmiteți numele complet și adresa de email ale noului participant.

2. Puteți transfera o singură dată taxa plătită în contul unui alt eveniment viitor, care va avea loc nu mai târziu de 3 luni de la data evenimentului la care nu ați putut participa. Dacă ulterior confirmării transferului nu veți putea participa nici la evenimentul către care ați cerut transferul, atunci puteți alege opțiunea 1 (să trimiteți pe altcineva în locul dvs.) sau taxa se reține în proporție 100%, fără a mai putea fi transferată sau restituită. Vă rugăm să ne anunțați intenția dvs. de a opta pentru această opțiune, prin email, cu cel puțin 3 zile calendaristice înainte de eveniment.

3. Puteți solicita restituirea taxei:
– cu cel puțin 8 zile calendaristice înainte de eveniment: vă vom returna 100% din taxa de participare;
– cu cel mult 7 zile calendaristice și cel puțin de 12 ore înainte de eveniment: vă vom returna 50% din taxa de participare.
– În cazul în care nu ne transmiteți opțiunea dvs. în termenele menționate mai sus, taxa va fi reținută 100%.