Cu toții ne îngrijorăm sau simțim neliniște din când în când. Aceste stări sunt răspunsuri naturale prin care suntem atenționați că avem de-a face cu o problemă și e nevoie să acționăm pentru a o remedia. Anxietatea este o reacție umană comună, și afectează aproape 30% din adulți la un moment dat din viața lor.

Totuși, dacă aceste îngrijorări sunt persistente și apar în multe contexte din viața ta, e posibil să suferi de o tulburare de anxietate. Când ai stări emoționale intense, atât performanța la serviciu sau la școală, cât și relațiile vor fi afectate. Însoțită în până la 76% din cazuri de depresie, anxietatea îți poate afecta calitatea viații la fel de mult ca o tulburare medicală, îndepărtandu-te de starea de bine de zi cu zi și de savurarea momentelor frumoase. Fără cunoașterea de specialitate, eforturile de a remedia simptomele pot fi în zadar, sau fără rezultate pe termen lung.

Prin acest curs, te ajutăm să înțelegi cauzele anxietății și să înveți cum să ai grijă singur de sănătatea ta emoțională.

Cursul ți se adresează dacă:

 • Ai o stare accentuată de neliniște;
 • Ești irascibil;
 • Simți o grijă permanentă faţă de evenimentele din viaţa de zi cu zi, fără motive evidente de preocupare;
 • Îți e greu să te concentrezi în diverse contexte (la muncă, acasă);
 • Ai o toleranță scăzută la incertitudine;
 • Te simți obosit;
 • Ai insomnii sau te simți obosit imediat ce te trezești;
 • Te confrunți cu foarte multe gânduri pe care nu le poți ține în frâu.

Ce înveți la acest curs?

 • Ce este anxietatea și care sunt cauzele ei;
 • Mecanismele prin care susții anxietatea și cum să le modifici (ex. mecanismul de evitare);
 • Exerciții de relaxare pe care le poți aplica în orice situații ai nevoie;
 • Să îți identifici gândurile care duc la anxietate și cum să lucrezi cu ele ca să reduci intensitatea emoției.

Lupta cu anxietatea poate fi dificilă și îți poate afecta calitatea vieții. În cadrul acestui curs, ai oportunitatea să înveți cum să o previi și cum să o combați. Ca să poți câștiga această luptă, e necesar să îți înțelegi vulnerabilitățile tale și beneficiile oferite de anxietate și să găsești alte modalități prin care să le obții.

Cursul va fi susținut de Gina Enache-Tuppad, psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental al Mind Education Health.

Când? 31 martie 2018, între 10:00 – 13.00

Unde? La noul sediu Mind Education Health din București, sector 2, str. Fabricii de Glucoză nr. 9 B, bl C, scara A, apartament 104. (Sediul este la 3 minute de stația de metrou Pipera. Cu intrare de pe strada Fabricii de Glucoză colț cu str. George Constantinescu, lângă Mega Image și restaurantul Q`s Inn).

Taxa de înscriere este 150 lei/persoană. Plata taxei se va face prin virament bancar în contul  RO73BTRL04501202N75276xx deschis la Banca Transilvania, titular Mind Education Health, CUI 26632205, J23/715/10.03.2010, cu rugămintea să trimiți dovada plății la adresa ruxandra@mindeducation.ro

Pentru înscrieri, completează formularul  

Te aștept cu drag,

Gina Enache-Tuppad

Pentru mai multe informații, poți să îmi scrii oricând la adresa de e-mail gina@mindeducation.ro