Reîncepem conferințele din cadrul proiectului O Școală a Cuplului dedicate părinților, profesorilor și cuplului, proiect care are sprijinul Transylvania College și Cărturești Cluj, cu o conferință despre relațiile sănătoase între copii, părinte-copil și profesor-copil. Scopul acestei prime conferințe va fi prevenția și intervenția în situațiile de bullying acasă și la școală, cum recunoaștem și gestionăm frica de respingere și agresiunea în relații. Cum îi învățăm pe copii abilitățile de bază pentru o relație sănătoasă, cum ar fi cooperarea, granițe sănătoase, iertarea și asumarea relației, conflictele și incompatibilitățile în relații.

Relațiile nesigure conduc la dezvoltarea unor comportamente de îndreptățire pe care atât părintele cât și profesorii au nevoie să le identifice și să le ofere alternative sănătoase cum este empatia și compasiunea. Copiii au nevoie de încredere și reciprocitate în relații, nu de exersarea manipulării, a neasumării și punitivității sau detașării.

Temele conferinței:

 • Cum recunoaștem și susținem o relație sănătoasă între copii și în relația părinte-copil. Despre iertare și repararea rupturilor în relațiile dintre copii și relația părinte-copil și părinte-profesor.
 • Cum și ce învață copilul în funcție de vârstă despre ce înseamnă o relație sănătoasă.
 • Frica de respingere și agresivitatea între copii, cum o recunoaștem, o prevenim și cum o reducem acasă și la școală.
 • Recunoașterea și răspunsul sănătos al părintelui și profesorului față de comportamentele de nesiguranță ale copiilor, cum este îndreptățirea, comportamentele pasiv-agresive, submisivitatea, criticismul, detașarea.
 • Compasiunea și încrederea vs. stimă de sine și nascisism.

Parteneri: Mind Education Health, Transylvania CollegeLibrăriile Cărturești Cluj

Unde?  Transylvania College, Aleea Băișoara nr. 2, Cluj-Napoca

Când? În 8 febr. 2018, de la ora 18.00 la 20.00.

Cine susține cursul? Domnica Petrovai, psiholog clinician pr., psihoterapeut cognitiv-comportamental și fondatorul Mind Education Health și al Școlii pentru Cuplu.

Taxa de participare și înscriere:

Evenimentul face parte dintr-o serie de conferințe pe care Mind Education Health și Școala pentru Cuplu le organizează la Cluj.

 • 8 febr. 2018– Relații sănătoase între copii și adulți
 • 22 mart. 2018– Cum creștem fete încrezătoare și fericite
 • 26 apr. 2018– Diferențele de gen în cuplu
 • 24 mai 2018– Viața emoțională a copiilor și părinților

Taxa de participare este de 150 lei/persoană, respectiv 250 lei dacă vin ambii părinți. *Părinții copiilor de la Transylvania College beneficiază de reducerile comunicate intern de școală.

Pentru înscrieri, vă rugăm să completați formularul.

Alte detalii:

Plata taxei se poate face în numerar înainte de conferință sau prin virament bancar în contul Asociației Școala pentru Cuplu.

Asociația Școala pentru Cuplu

 • Sediu: Cluj-Napoca, str. Foișorului nr. 12, jud. Cluj
 • Registrul Asociațiilor și Fundațiilor 82/2017 din 18.04.2017, având CIF 37447270
 • Cont bancar deschis la Banca Transilvania cu nr. RO74BTRLRONCRT0390511401

Pentru mai multe informații, puteți să ne scrieți la adresa de e-mail ruxandra@mindeducation.ro

Vă așteptăm cu drag!