Anunțăm cu bucurie că Domnica Petrovai este, alături de Ovidiu Damian, finalista ediției 2018 a Premiului Elisabeth Pilkington Rațiu pentru Sănătate Mintală, lansat de Rațiu Family Foundation și Centrul Rațiu pentru Democrație pentru a onora activitatea lui Elisabeth Pilkington Rațiu care a inițiat și coordonat acțiunile filiale Kensington & Chelsea a organizației Mind, de advocacy în domeniul sănătății mintale.

Prin acest premiu se dorește creșterea vizibilității și cunoașterii problematicii sănătății mintale în România, precum și contribuirea la diminuarea stigmatului, rușinii și discriminării în ceea ce privește sănătatea mintală.

Laureatul este selectat dintre  practicieni și organizații din sfera sănătății mintale din România, pentru rezultatele extraordinare în cercetare, servicii terapeutice, educație și/ sau politici de sănătate. Activitatea din acest domeniu, în special dedicată copiilor și adolescenților va fi privilegiată, dar se vor lua în considerare nominalizări care vizează activitatea cu adulții și persoanele vârstnice.

Ceremonia de decernare a premiului va avea loc în data de 8 iunie, de la ora 16.00, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. La eveniment vor lua cuvântul Mihaela Bidilică, prof. Cozman, prof. Mircea Miclea, Indrei Rațiu și Nicolae Rațiu.

Mai multe despre eveniment găsiți aici.

***

„Cu recunoștință și uimire pentru alegere, fără cuvinte…Le mulțumesc celor care s-au gândit la mine. Cred cu toată convingerea în promovarea sănătății mentale și îmi doresc o lume mai bună pentru copiii, familia, prietenii și colegii mei și firesc, pentru fiecare dintre voi. Să ne fie bine, să avem curajul de a fi oameni buni și generoși, fără să ne fie atât de rușine sau teamă de cine suntem oricât de grele ar fi momentele prin care trecem. Să ne sprijinim unii pe ceilalți în loc să ne comparăm, judecăm și să fim în competiție unii cu ceilalți. Depresia, anxietatea, toate sunt semne că ne este atât de greu și că avem nevoie de siguranță și încredere.” – Domnica Petrovai