Cu toții ne îngrijorăm sau simțim neliniște din când în când. Aceste stări sunt răspunsuri naturale prin care suntem atenționați că avem de-a face cu o problemă și e nevoie să acționăm pentru a o remedia. Anxietatea este o reacție umană comună, naturală și afectează aproape 30% din adulți la un moment dat din viața lor.

Totuși, dacă aceste îngrijorări sunt persistente și apar în multe contexte din viața ta, e posibil să suferi de o tulburare de anxietate. Când ai stări emoționale intense, atât performanța la serviciu sau la școală, cât și relațiile vor fi afectate. Însoțită în până la 76% din cazuri de depresie, anxietatea îți poate afecta calitatea vieții la fel de mult ca o tulburare medicală, îndepărtându-te de starea de bine de zi cu zi și de savurarea momentelor frumoase. Fără cunoașterea de specialitate, eforturile de a remedia simptomele pot fi în zadar, sau fără rezultate pe termen lung.

Prin acest curs, te ajutăm să înțelegi cauzele anxietății și să înveți cum să ai grijă singur de sănătatea ta emoțională.

Știi care sunt simptomele anxietății?

– Ai o stare accentuată de neliniște;
– Ești irascibil;
– Simți o grijă permanentă faţă de evenimentele din viaţa de zi cu zi, fără motive evidente de preocupare;
– Îți e greu să te concentrezi în diverse contexte (la muncă, acasă);
– Ai o toleranță scăzută la incertitudine;
– Te simți obosit;
– Ai insomnii sau te simți obosit imediat ce te trezești;
– Te confrunți cu foarte multe gânduri pe care nu le poți ține în frâu.

Ce înveți la acest curs?

– Ce este anxietatea și care sunt cauzele ei;
– Mecanismele prin care susții anxietatea și cum să le modifici (ex. mecanismul de evitare);
– Exerciții de relaxare pe care le poți aplica în orice situații ai nevoie;
– Să îți identifici gândurile care duc la anxietate și cum să lucrezi cu ele ca să reduci intensitatea emoției.

Lupta cu anxietatea poate fi dificilă și îți poate afecta calitatea vieții. În cadrul acestui curs, ai oportunitatea să înveți cum să o previi și cum să o combați. Ca să poți câștiga această luptă, e necesar să îți înțelegi vulnerabilitățile tale și beneficiile oferite de anxietate și să găsești alte modalități prin care să le obții.

Acest workshop face parte din programul Practica stării de bine. Află mai multe aici.

Cine susține workshop-ul? Gina Enache Tuppad, psiholog clinician si psihoterapeut cognitiv-comportamental în cadrul Clinicii Mind Education Health și al Școlii pentru Cuplu.

Când? 13 aprilie 2019, între orele 10.30 -13.30.

Unde? la sediul Mind Eucation Health, București, sector 2, str. Fabrica de Glucoză nr. 9 B, bloc B, scara A, apartament 102. (Sediul se află la 3 minute de stația de metrou Pipera, în blocul de lângă Worldclass și având Random Goodies la parter, respectiv în blocul următor după Mega Image. Chiar în fața scării este un spațiu în aer liber amenajat pentru copii. Până la etajul 1 se urcă cu liftul.)

Costuri: 150 lei/persoană. Dacă vii împreună cu partenerul tău, plătiţi amândoi 200 lei.

Confirmarea înscrierii se face după achitarea integrală a taxei de participare prin virament bancar în contul deschis la Banca Transilvania, titlular Petrovai Domnica & Asociatii – Societate Civilă Profesională de Psihologie, CIF: 40052173, cu nr. RO04BTRLRONCRT0451023201 (LEI), cu mențiunea „Stare de bine”.

Pentru înscrieri, completează formularul

Pentru a ne putea organiza mai bine, te rugăm să ne trimiți dovada plății la adresa de email ruxandra@mindeducation.roDacă ai alte întrebări, scrie-ne la aceeași adresă de mail sau la gina@mindeducation.ro

Te aștept cu drag,

Gina Enache Tuppad