Episcopia Greco-Catolică de Lugoj a organizat în perioada 11 – 21 iunie 2019, la Centrul pastoral eparhial „Sfântul Vasile cel Mare” din Lugoj, a unsprezecea ediţie a Cursurilor de vară pentru perfecționarea clerului Eparhiei de Lugoj.

Cursurile s-au desfăşurat în două sesiuni. Prima sesiune a avut loc în perioada 11-14 iunie, iar a doua sesiune s-a desfășurat în perioada 18 iunie – 21 iunie 2019.

Formatorii acestui curs au fost:

  • Domnica Petrovai, psiholog clinician principal și psihoterapeut, fondatorul companiei Mind Education Healthși al Școlii pentru Cuplu – un proiect dedicat celor care cred în relații fericite – are o experiență de peste 20 de ani în consilierea și psihoterapia familiei și terapia cuplului.
  • Dr. Eduard Fărtan – Rectorul Misiunii Române Unite, Greco-Catolică, din Londra

„Am revenit la Lugoj pentru a doua grupă de preoți. Mult mai relaxată și încrezătoare. Am un sentiment atât de puternic de recunoștință pentru această întâlnire și pentru că Școala Pentru Cuplu își urmează misiunea: să promoveze iubirea și cuplul sănătos și să contribuie la educația relațiilor de încredere.” – Domnica Petrovai

Temele abordate în cadrul celor două sesiuni a cursurilor au fost următoarele:

  • Viața în familia creștină cu provocările ei, precum și aplanarea și stingerea conflictelor în viața de familie – Domnica Petrovai
  • Lexicul Noului Testament și teologia simbolică a Răsăritului – Dr. Eduard Fărtan

Aceste cursuri de vară au o mare importanţă pentru formarea continuă a preoţilor şi pentru viaţa spirituală a clerului din Eparhia de Lugoj trăită în comuniune pe parcursul acestei perioade de timp.

Mai multe găsiți aici.