Identitatea este un concept folosit frecvent în zilele noastre. Deși majoritatea știm cum să utilizăm termenul într-un discurs de zi cu zi, există un nivel redus de înțelegere a acestuia la nivel mai profund. Nu e de mirare – nenumărate persoane au încercat să răspundă la întrebările legate de identitate de-a lungul istoriei, în diverse moduri empirice și funcționale. Filozofi, psihologi, creatori de artă au încercat să înțeleagă mecanismele care creează o viață satisfăcătoare, bazată pe scopuri și valori înțelepte. „Cine sunt eu și ce îmi doresc cu adevărat?”. Știm cu certitudine faptul că fericirea este dependentă de calitatea relațiilor care, la rândul lor, depind de indentitatea fiecăruia dintre noi. Înțelegerea și dezvoltarea propriei identități ghidează felul în care gândim, simțim, luăm decizii, dezvoltăm valori și scopuri semnificative.

Sursele dezvoltării identității sunt înrădăcinate în experiențele de viață, începând cu copilăria și viața de adolescent, ca mai apoi să se ramifice în diferite feluri în viața de adult. Dat fiind că etapele au presupus un aport substanțial din partea culturii, uneori experiențele au fost nefavorabile. Atunci când identitatea este neclară sau instabilă, o serie de mecanisme psihologice impactează calitatea vieții, în special relațiile sociale, luarea deciziilor, exprimarea sexualității, performanța profesională, setarea granițelor sănătoase în raport cu ceilalți, respectiv cu noi înșine. Lipsa unui sentiment de sine coerent ne predispune la a trăi incert și în dezarmonie.

Te invit să discutăm pe parcursul acestui workshop aspecte ce țin de:

  • Etapele formării identității psihologice
  • Implicațiile psiho-socio-culturale
  • O mai bună înțelegere a propriilor nevoi, valori și credințe
  • Ce înseamnă crizele de identitate și care este rolul lor
  • Mecanismele psihologice disfuncționale și patternurile comportamentale asociate acestora
  • O serie de tehnici și modalități de introspecție, asumare și dezvoltare a sentimentului de sine
  • Ce presupune setarea granițelor sănătoase, atât fizic cât și emoțional

Cine susține workshop-ul? Raul Lupaș, psiholog în cadrul Clinicii Mind Education Health și al Școlii pentru Cuplu.

Când? 23 februare 2019, între orele 10.30 -13.30.

Unde? la sediul Mind Eucation Health, București, sector 2, str. Fabrica de Glucoză nr. 9 B, bloc B, scara A, apartament 102. (Sediul se află la 3 minute de stația de metrou Pipera, în blocul de lângă Worldclass și având Random Goodies la parter, respectiv în blocul următor după Mega Image. Chiar în fața scării este un spațiu în aer liber amenajat pentru copii. Până la etajul 1 se urcă cu liftul.)

Costuri: 150 lei/persoană. Dacă vii împreună cu partenerul tău, plătiţi amândoi 200 lei.

Confirmarea înscrierii se face după achitarea integrală a taxei de participare prin virament bancar în contul deschis la Banca Transilvania, titlular Petrovai Domnica & Asociatii – Societate Civilă Profesională de Psihologie, CIF: 40052173, cu nr. RO04BTRLRONCRT0451023201 (LEI), cu mențiunea „Stare de bine”.

Pentru înscrieri, completează formularul

Pentru a ne putea organiza mai bine, te rugăm să ne trimiți dovada plății la adresa de email ruxandra@mindeducation.ro Dacă ai alte întrebări, scrie-ne la aceeași adresă de mail sau la raul@mindeducation.ro

Gânduri bune,

Raul Lupaș