Vă invităm cu drag la Conferința Internațională Autism București IACB2017, ce va avea loc în perioada 27-28 octombrie 2017, în cadrul căreia Domnica Petrovai va susține un workshop privind bunăstarea cuplului, după nașterea copiilor.

„Viața unui cuplu, cum este și firesc, se schimbă după nașterea copiilor sau copilului. Vulnerabilitățile părinților adesea devin mai evidente, stresul și oboseala fac ca relația să aibă noi provocări. Cum ne creștem copilul și cum menținem traiul în doi plăcut și satisfăcător chiar și atunci când copilul are o tulburare din spectrul autist? Recâștigarea pasiunii este un proces care durează câteva luni sau unu-doi ani. În workshop voi vorbi despre cum menținem o relație de siguranță, încredere și pasiune și după nașterea copilului. Să nu se producă sau să nu se amplifice o ruptură a celor doi. ” – Domnica Petrovai

Conferința a fost gândită ca o punte de legătură între practica terapeutică și activitatea de cercetare, aducând laolaltă activitatea de zi cu zi a celor implicați în tratamentul tulburărilor din sfera autismului, dar și cercetători în domeniu, persoane cu autism, precum și povestea reală a unor familii care trăiesc cu autismul în fiecare zi.

IACB2017 este, prin abordarea sa inovativă și pluridisciplinară, o noutate în lumea psihologiei românești, cu precădere în sfera autismului și a afecțiunilor conexe. Mai mult decât să pună în legătură cercetătorii și profesioniștii din domeniu, organizatorii își doresc să implice în cât mai mare măsură părinții copiilor cu autism. Avem în fiecare zi de-a face cu familiile celor afectați de autism și știm câtă nevoie au să fie la curent cu cele mai recente informații privind terapia tulburărilor din acest spectru­. De aceea, organizatorii își propun să aducă împreună părinți și profesioniști, pentru a împărtăși cele mai noi cunoștințe și cele mai bune practici din domeniu.

Cu se adresează?

  •  Specialiștii în abordări validate științific,
  •  Reprezentanți ai ONG-urilor cu experinta de cel puțin 5 ani în domeniul autismului,
  •  Medici – în specialitatea pediatrie și psihiatrie pediatrică,
  •  Părinți ai copiilor cu autism,
  •  Educatori și profesori,
  •  Reprezentanți ai Ministerelor Educației și Sănătății

Când? 27-29 octombrie 2017

Pentru mai multe informații și înscrieri, aici: https://www.iacb.ro/ro/inscrieri-conferinta-iacb