Înțelegerile dintre femei și bărbați au fost adesea subiect de dispută, tensiuni și multe divergențe. Este poate și motivul pentru care cărți precum Femeile sunt de pe Marte și Bărbații de pe Venus sunt atât de bine vândute. Bărbații se plâng că femeile sunt greu sau imposibil de înțeles, că sunt prea cicălitoare, critice, nemulțumite și nesigure, iar femeile că bărbații sunt insensibili, reci, fără inițiative și neimplicați în relație. Este bărbatul atât de diferit de femeie? Este femeia de neînțeles pentru bărbat? Care sunt diferențele de gen și care sunt comportamente sau obișnuințe învățate? Cum pot bărbatul și femeia să reconcilieze, accepte și înțeleagă diferențele? Ce ține de temperamentul bărbatului și femeii, ce ține de diferențele de gen și care sunt vulnerabilitățile fiecăruia?

Multe dintre tensiunile în cuplu și relații provin din această neînțelegere și lipsă de cunoaștere. Conferința vă propune o clarificare a acestor diferențe, care sunt în prezent studiile validate științific și cum putem învăța din știință să avem o relație confortabilă cu sexul opus, să ne simțim înțeleși fără așteptări nerealiste și roluri și responsabilități neînțelese pe deplin de ambii parteneri. Ce înseamnă feminitate și masculinitate și cum ne putem exprima nevoile și nemulțumirile și să fie de înțeles pentru partener. Care sunt nevoile de dezvoltare și evoluție a femeii și bărbatului în contextul vieții prezente, cu toate provocările unei relații, o relație armonioasă și plină de sens și bucurie.

Care sunt cele mai frecvente mituri despre bărbați și femei și diferențele de sex? Și, da, ferm spus, există diferențe de sex în acord cu numeroase studii din domenii diferite, deși există și numeroase voci care neagă aceste diferențe. Care sunt diferențele de sex și diferențele de gen? Care este rolul culturii în percepția acestor diferențe?

Sunt femeile și bărbații mai performanți în anumite domenii și în altele mai puțin?

Conferința își propune să promoveze relații fericite de cuplu, armonioase, unde să existe cât mai multă înțelegere și conștientizare. Și atât bărbații, cât și femeile să simtă că pot fi înțeleși și nu este nevoie să trăiască cu resemnarea că suntem de pe planete diferite, ci în aproape unul de celălalt, cu respectul diferențelor, cu respectul față de feminitatea sănătoasă și masculinitatea sănătoasă.

Parteneri: Mind Education Health, Transylvania CollegeLibrăriile Cărturești Cluj

Unde?  Transylvania College, Aleea Băișoara nr. 2, Cluj-Napoca

Când? În 26 apr. 2018, de la ora 18.00 la 20.00.

Cine susține cursul? Domnica Petrovai, psiholog clinician pr., psihoterapeut cognitiv-comportamental și fondatorul Mind Education Health și al Școlii pentru Cuplu.

Taxa de participare și înscriere:

Evenimentul face parte dintr-o serie de conferințe pe care Mind Education Health și Școala pentru Cuplu le organizează la Cluj.

  • 8 febr. 2018– Relații sănătoase între copii și adulți
  • 22 mart. 2018– Cum creștem fete încrezătoare și fericite
  • 26 apr. 2018– Diferențele de gen în cuplu
  • 24 mai 2018– Viața emoțională a copiilor și părinților

Taxa de participare este de 150 lei/persoană/conferință, respectiv 250 lei dacă vin ambii părinți. *Părinții copiilor de la Transylvania College beneficiază de reducerile comunicate intern de școală.

Pentru înscrieri, vă rugăm să completați formularul.

Alte detalii:

Plata taxei se poate face în numerar înainte de conferință sau prin virament bancar în contul  RO73BTRL04501202N75276xx deschis la Banca Transilvania, titular Mind Education Health, CUI 26632205, J23/715/10.03.2010.

Pentru mai multe informații, puteți să ne scrieți la adresa de e-mail ruxandra@mindeducation.ro

Vă așteptăm cu drag!