office(at)mindeducation(dot)ro

Madalina Sava

Mădălina Sava

Mădălina este psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental, absolvind facultatea de psihologie din cadrul Universității București și masteratul de psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Ea crede în importanța luării deciziilor personale și în alegerea și construirea comportamentelor și identității pe care ni le dorim, pas cu pas.  În contextul psihoterapiei, încurajează curiozitatea și curajul de a explora realitatea apropiată, într-un cadru sigur, propice învățării unor abilități care pot fi aplicate în viața de zi cu zi.

Specializarea sa este în psihoterapia cognitiv-comportamentală, care presupune identificarea și modificarea tiparelor de credințe, emoții și comportamente care nu ne mai ajută și înlocuirea lor cu alte tipare mai sănătoase, mai raționale, mai realiste. Mădălina oferă sprijinul și informațiile necesare pentru a încuraja omul din fața sa să devină propriul său cercetător, curios și motivat să exploreze în ce măsură ceea ce gândește, ce simte și ce face este bine fundamentat în realitate sau dacă este ceva ce poate schimba pentru o viață mai împlinită.

Mădălina valorizează diversitatea umană, iar într-o parte importantă din procesul psihoterapeutic urmărește să descopere împreună cu clienții săi resursele interioare ale acestora, aspectele care îi fac unici și pe care le pot dezvolta sau folosi mai des în interacțiunile cu cei apropiați, în viața profesională sau în relație cu propria persoană.

A participat la conferințe naționale și internaționale ca speaker, cu prelegeri și ateliere despre probleme comune întâlnite astăzi (depresie, “sindromul impostorului”, relațiile la locul de muncă, gestionarea conflictului, comunicare asertivă). Experiența sa se extinde și în cadrul clinic, realizând intervenții individuale și de grup în spital, pentru persoane cu diferite dependențe și comorbidități clinice.

Este pasionată de interacțiunea oamenilor cu tehnologia, de rolul pe care aceasta îl are în viața noastră și de cum o putem transforma din inamic în ajutor pentru a ne atinge obiectivele. Această pasiune este tradusă printr-o experiență de 4 ani în design comportamental și cercetarea comportamentului consumatorului, oferind consultanță mai multor companii de software privind modul în care își pot optimiza produsele pentru a încuraja utilizatorii să adopte comportamente sănătoase.

De asemenea, Mădălina este fondator Choice, organizație care își propune diseminarea cunoștințelor validate științific din psihologie către publicul larg, pentru a facilita înțelegerea și aplicarea lor în viața de zi cu zi.

madalina(at)mindeducation(dot)ro

Servicii oferite:

  1. Intervenții individuale și de grup
  2. Evaluare și intervenție în consiliere psihologică (dezvoltare personală, optimizare comportamentală)
  3. Evaluare și intervenție în psihoterapie (demers intensiv, ce presupune intervenții pentru tulburări cu diagnostic clinic, incluzând modificări la nivel de personalitate)
  4. Intervenții comportamentale pentru sănătate (suport în crearea și menținerea unor obiceiuri sănătoase: mișcare fizică, dietă, aderența la tratament pentru tulburări cronice)