office(at)mindeducation(dot)ro

Irina Calomir

Irina Calomir

Irina Calomir este psiholog cu drept de liber practică, psihoterapeut de cuplu și familie și expert certificat în wellbeing. A terminat in 2003 Facultatea de Psihologie și Științele Educației în cadrul Universității București și formarea integrativă în psihoterapia familiei în cadrul AMPP.  Iar în prezent, continuă formarea profesională în Terapia centrată pe emoții (EFT) și în Terapia Schemelor pentru a putea ajuta și mai mult atât clienții individuali cât și cuplurile care pășesc pe ușa cabinetului să își înțeleagă dificultățile și să le rezolve.

Crede în puterea vindecătoare a relației terapeutice integrând în psihoterapia individuală și de cuplu metode specifice terapiilor cognitive comportamentale (CBT), centrate pe emoții (EFT), schemelor (Schema Therapy), precum și Imago și mindfulness. Pe lângă psihoterapie, construiește proiecte de psihoeducație în care crede foarte mult, despre starea de bine, de echilibru, atât individual cât și în relația de cuplu și este implicată în programe de promovare a relațiilor sănătoase la locul de muncă.

Timp de 10 ani a activat în zona de dezvoltare organizațională a unei companii telecom, unde a fondat și coordonat programe și proiecte precum Corporate Well-being, programe educaționale și de internship sau proiecte de recunoaștere a meritelor. În același timp, în acești ani, s-a implicat activ în diferite proiecte de voluntariat, iar cel mai de impact este Ciclaton, cu rol de Co-fondator si Organizator. Toate acestea au adus-o mai aprope atât de oameni cât și de ea însăși, pentru a putea oferi în terapie un sprijin real, cu compasiune și înțelegerea individului atât ca centru al universului sau cât și în relaționare cu ceilalți.

Experiența celor peste 18 ani de activitate în beneficiul oamenilor, a comunităților și al organizațiilor, care susțin și promovează educația, sănătatea fizică, mentală și relațională, mișcarea și voluntariatul, i-au construit convingerea că o viață împlinită depinde de calitatea relațiilor cu noi înșine, cu ceilalți și cu mediul înconjurător. Acestea ne permit să ne cunoaștem, să creștem și să ne găsim echilibrul și sensul. Iar relațiile bune nu vin de la sine ci le construim și reparăm, pas cu pas, în fiecare clipă, cu efort și prezența. O viață împlinită, cu sens, nu este despre fericire și emoții pozitive constant, ci mai degrabă despre integrarea conștientă, echilibrată, armonioasă și coerentă, a ceea ce suntem, a istoriei de viață, a emoțiilor și vulnerabilităților noastre.

Crede iubire, familie, onestitate, loialitate, fidelitate, libertate, generozitate, compasiune și promoveaza ideea ca înțelegându-ne mai bine, dobândind coerentă personală putem construi o viață bună, atât pentru noi înșine cât și pentru și impreună cu cei din jurul nostru.

irina(at)mindeducation(dot)ro

Servicii oferite

 • Psihoterapie de cuplu
 • Psihoterapie individuală
 • Proiecte & cursuri open:

(cursurile open disponibile în acest moment)

 • Tu cu tine: cum construiești starea de bine
 • Bine în doi: descoperă-ți stilul de atașament și construiește încrederea în relația de cuplu
 • Vulnerabilitățile noastre: dobândește coerență și întrerupe tiparele disfuncționale
 • Parenting conștient pentru un copil sănătos și bine cu el

 

 • Cursuri & psihoterapie companii

(cursurile sunt adaptate la nevoile companiilor; căteva exemple de cursuri livrate)

 • Recunoașterea și gestionarea conversațiilor dificile
 • Relațiile la locul de muncă: despre încredere, comunicare și atingerea obiectivelor
 • Tu cu tine: cum construiești starea de bine
 • Bine în doi: descoperă-ți stilul de atașament și construiește încrederea în relația de cuplu
 • Vulnerabilitățile noastre: dobândește coerență și întrerupe tiparele disfuncționale

 

 • Consultanta wellbeing companii

(proiecte de intervenție organizațională, consultanță creare & implementare proiecte wellbeing)