Corina Dobre

Corina Dobre este psiholog cu drept de liberă practică și psihoterapeut cognitiv-comportamental și folosește cu încredere terapia schemelor, terapia prin acceptare și implicare (ACT), terapia prin compasiune, mindfulness și psihologie pozitivă, iar în domeniul terapiei de cuplu, terapia Imago. Este pasionată de munca ei și s-a perfecționat continuu, participând la numeroase seminarii și cursuri prestigioase de profil.

Cu o experiență de peste opt ani în domeniul psihologiei copilului – consilierea copiilor și a părinților, organizarea de semniarii și tabere de specialitate – Corina susține cursuri ce vizează introducerea principiilor disciplinării pozitive și integrarea dezvoltării emoționale armonioase a copiilor în școli și grădinițe.

Din motive obiective, Corina este specialist în problemele legate de diferențele de gen, cu accent pe dezvoltarea băieților: relația părinte-fiu, relația dintre frați, cât și despre provocările și momentele-cheie în dezvoltarea băieților. Corina este expert și în gestionarea și pregătirea copiilor crescuți în familii cu probleme sau disfuncționalități: boală, dependențe, separare sau divorț. Cum și când le spunem copiilor chestiuni delicate, cum poate să-I afecteze relația conflictuală a părinților în cazul unui divorț, sau cum se adaptează “intrușilor” din noile familii.

corina(at)mindeducation(dot)ro