Cartea pe care v-o recomand azi, Parenting conștientCum să creștem copii responsabili, încrezători și afectuoși – este tot o carte pentru părinți și despre copii. Ce mi-a atras atenția la autoare și text este faptul că aduce în discuție lupta pentru putere dintre părinți și copii și nevoia de a oferi copilului un spațiu în care să exerseze responsabilitatea. Luptă în care mai toți părinții intră, mai mult sau mai puțin. Și interesul ei pentru un subiect foarte util și sensibil, relația cu părintele narcisist în cuplu sau chiar și după divorț. Cursul ei online alături de una dintre cele mai bune terapeute pe tema narcisismului, Wendy T. Behary  – Disarming the narcissist – l-am găsit foarte util, practic și bine documentat pentru părinți și specialiști. Wendy T. Behary este, alături de Jeffrey Young, autorul textului pe care eu îl recomand tuturor părinților, Cum să-ți reinventezi viața este un terapeut care aplică teoria schemelor cognitive în procesul schimbării personale.

A fi tu ca părinte conștient de motivele și modul în care reacționezi, sau mai bine spus, momentele în care ești impulsiv și reactiv și recurgi la control și pedeapsă este primul pas către o relație sănătoasă cu tine și pentru copil. Așa cum spune și autoarea, miracolul vieții este că oricând poți schimba un drum sau o cale care îți aduce suferință și ție și copilului tău. Depresia, negativismul, furia și resentimentele, punitivitatea, toate pot fi înlocuite cu o mai bună și profundă conștiință de sine și contact cu propria persoană și nevoile emoționale de bază. Relația cu copilul, mai ales când ea te provoacă, te ajută pe tine ca părinte să crești, să evoluezi, să îți recâștigi tu integritatea și coerența personală.

Fericirea este o muncă interioară – spune autoarea, cu o bogată experiență ca terapeut de familie, vă propune un text scris cu blândețe și grijă autentică față de părinți și copii.

Cartea „Parenting conștient” are, în perioada 27 iulie – 2 august 2017, reducere de 20% în librăriile Cărturești din Cluj-Napoca.

Lectură plăcută! SUSAN STIFFELMAN