Foto credit: Proiect Iubiri Urbane https://www.instagram.com/natalia_stolt/

Pentru a-și păstra vitalitatea, relația de cuplu are nevoie de atenție, creativitate și redefinire pe parcursul anilor și a etapelor de evoluție a celor doi parteneri. Ne schimbăm și noi și partenerul nostru. Evoluăm. Și avem nevoie să rămânem conectați unul cu celălalt și să ne păstrăm o viziune comună a cuplului în acest proces. Neglijarea relației și izolarea cuplului adesea duc la pierderea sentimentului de dragoste, atractivitate și vitalitate în cuplu. Relația devine mai mult un parteneriat, o relație care se bazează pe datorie, responsabilitate, istorie, respectul pentru ce ați clădit împreună și prea puțin despre pasiune și dragoste, despre atracție. Avem nevoie să ne simțim doriți, plini de viață, să ne reconectăm, să redirecționăm adesea energia sexuală și creativă din relația cu copiii și/sau munca în cuplu. Avem nevoie să-l admirăm pe partener, să fim admirați, să ne redescoperim unul pe celălalt în procesul de transformare și evoluție personală. Relația devine în anumite momente ale vieții cuplului un fel de refugiu în fața dificultăților și stresului de la muncă sau din relația cu copilul cu așteptări foarte mari, de confort, acceptare, și, mai ales, lipsă de efort și implicare. Dacă nici cu tine nu pot fi fără garda pusă, atunci cu cine?! Pe de altă parte, când luăm atât de multe decizii în multe domenii ale vieții, muncă, copii, parcă ne-am dori o zonă fără efort, să meargă de la sine, să nu mai gândim, analizăm prea mult, să fie lin și comod. Cum împăcăm toate aceste nevoi?

Cum readucem bucuria în cuplu cu viața pe care o avem în prezent, cu responsabilitățile, rolurile și constrângerile fiecărui cuplu în parte? Vitalitatea și bucuria de a trăi sunt nevoi esențiale, așa ne putem reconecta cu noi și partenerul, și așa viața noastră are sens, simțim cum o trăim cu adevărat, fără să fie despre consum, egocentrism și izolare a cuplului în orice fel. Pe de altă parte, suntem cu toții influențați de relațiile celorlalți prieteni, colegi, vecini, prietenii prietenilor noștri. Ce înseamnă acest lucru pentru cuplu și cum putem fiecare dintre noi contribui la clădirea unei comunități care să ne susțină pe fiecare dintre noi?

Cine susține workshop-ul? Domnica Petrovai, psiholog psihoterapeut, fondatoarea Clinicii Mind Education Health și a Școlii pentru Cuplu.

Când? 15 iunie 2019, între orele 10.00 – 13.00.

Unde? la pensiunea La Mesteceni, Sălicea, nr. 86, jud. Cluj

Costuri: 150 lei/persoană. Dacă vii împreună cu partenerul tău, plătiţi amândoi 200 lei. Dacă nu poți veni direct la locație, poți intra pe skype, iar taxa de participare este 100 lei.

Confirmarea înscrierii se face după achitarea integrală a taxei de participare prin virament bancar în contul deschis la Banca Transilvania, titlular Petrovai Domnica & Asociatii – Societate Civilă Profesională de Psihologie, CIF: 40052173, cu nr. RO04BTRLRONCRT0451023201 (LEI), cu mențiunea „Trai în doi”.

Pentru înscrieri, completează formularul

Pentru a ne putea organiza mai bine, te rugăm să ne trimiți dovada plății la adresa de email ruxandra@mindeducation.ro Dacă ai alte întrebări, scrie-ne la aceeași adresă de mail sau la domnica@mindeducation.ro

Vă aștept cu drag la cel de-al patrulea workshop din cadrul programului Trai în Doi de la Cluj.

Domnica

***

NOTĂ: Dacă nu mai puteți participa la evenimentul la care v-ați înscris și pentru care ați plătit deja taxa de participare, vă punem la dispoziție următoarele opțiuni:

1.    Puteți trimite pe altcineva în locul dvs. Motiv pentru care vă rugăm să ne anunțați prin email cu cel puțin 24 ore înainte de eveniment, în care să ne transmiteți numele complet și adresa de email ale noului participant.

2.    Puteți transfera o singură dată taxa plătită în contul unui alt eveniment viitor, care va avea loc nu mai târziu de 3 luni de la data evenimentului la care nu ați putut participa. Dacă ulterior confirmării transferului nu veți putea participa nici la evenimentul către care ați cerut transferul, atunci puteți alege opțiunea 1 (să trimiteți pe altcineva în locul dvs.) sau taxa se reține în proporție 100%, fără a mai putea fi transferată sau restituită. Vă rugăm să ne anunțați intenția dvs. de a opta pentru această opțiune, prin email, cu cel puțin 3 zile calendaristice înainte de eveniment.

3.    Puteți solicita restituirea taxei:

  • cu cel puțin 8 zile calendaristice înainte de eveniment: vă vom returna 100% din taxa de participare;
  • cu cel mult 7 zile calendaristice și cel puțin de 12 ore înainte de eveniment: vă vom returna 50% din taxa de participare.

În cazul în care nu ne transmiteți opțiunea dvs. în termenele menționate mai sus, taxa va fi reținută 100%.